νέαπρωτοσέλιδο ΒΤέχνες & Πολιτισμός

Στον Άδωνι ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος | Εκκλησιαστική εκπαίδευση και νέο ΕΣΠΑ 2021-2027

Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου :Αμφιλόχιος, ευρισκόμενος στην Αθήνα για τη σύσκεψη του Ανωτάτου Επιστημονικού Συμβουλίου, όπου εκπροσώπησε την Εκκλησία της Κρήτης.

Θέμα συζήτησης με τον κ. Γεωργιάδη, το «Σχέδιο Νόμου για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση» και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Ο κ. Γεωργιάδης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενημερώθηκε από τον Σεβασμιότατο κ. Αμφιλοχίου, για τις προνοιακές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δομές και δράσεις της Ι. Μητροπόλεως, όπως αυτές λειτουργούν και οργανώνονται μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Επιπροσθέτως, για το πολυσύνθετο έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης ως και τις δομές και δράσεις του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ι. Μητροπόλεως.

Εκφράζοντας την συμπαράσταση του στο πολύπλευρο και αξιόλογο αυτό έργο που επιτελείται εις την Ι. Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 της νέας προγραμματικής αυτής περιόδου και τις δυνατότητες ένταξης, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο για την επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος ευχήθηκε στον κ. Υπουργό καλή δύναμη εις την ευθυνοφόρο αποστολή του, καρποφόρο διακονία επ΄ ωφελεία, στήριξη και ενίσχυση του, εξ΄ αιτίας της λοιμικής πανδημίας, δοκιμαζόμενου λαού.  

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr