Τραγανά τσιπς από κολοκύθι | συνταγή
Ελαφρύ, τραγανό σνακ, που μπορεί να αντικαταστήσει τα έτοιμα πατατάκια του περιπτέρου.
Υλικά:
- 200 γρ. κολοκύθι σε φέτες (περίπου 50 φέτες)
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς.
Βάζουμε σε ένα μπολ το κολοκύθι, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Τοποθετούμε τις φέτες κολοκυθιού σε μονές στρώσεις σε δύο ρηχά ταψιά φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Αλατίζουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 100 βαθμούς για δύο με δυόμιση ώρες, μέχρι τα τσιπς μας να στεγνώσουν τελείως, να γίνουν τραγανά και να χρυσίσουν. Στα μισά του ψησίματος είναι σημαντικό να τα γυρίσουμε απ’ την άλλη μεριά. Αφού τα βγάλουμε απ’ τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και καταναλώνουμε.
Tips
Μπορείτε εκτός από κολοκύθι να φτιάξετε με την ίδια συνταγή τσιπς από μελιτζάνα, καρότο, γλυκοπατάτα και παντζάρι!