Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Γ

Αστατος o καιρός σήμερα Παρασκευή | πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, αρχικά στα δυτικά και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, και μέχρι το βράδυ σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Οι σημαντικότερες χαλαζοπτώσεις εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Μάλιστα στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά  το χαλάζι ενδέχεται να έχει τοπικά σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Τοπικές βροχές και, τις βραδινές κυρίως ώρες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική και στην πόλη της Αθήνας, φαινόμενα που θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν για τα διαστήματα 14:00 – 17:00 και 17:00 – 20:00, αποτυπώνονται με μπλε-πράσινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες και με σύμβολα επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη έως 2 εκατοστά, τα κόκκινα τρίγωνα απεικονίζουν χαλάζι με μεγέθη μεγαλύτερα των 2 εκατοστών, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού.

Η Κρήτη σύμφωνα με τις προγνώσεις αναμένεται να επηρεαστεί από τη νύχτα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου, έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Πιο αναλυτικά, έντονες νεφώσεις προβλέπονται στο Ηράκλειο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά αναμένεται αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο την Παρασκευή αναμένεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr