Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Ριφιφί στα ερείπια των Λυκείων | βαρύτατες καταγγελίες κατά του εργολάβου

Σε βαρύτατες καταγγελίες και πολλαπλές μηνύσεις, προχωρούν αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Κισάμου, η μείζονα αντιπολίτευση, καθώς και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κισάμου κατά του εργολάβου που έχει αναλάβει την κατεδάφιση των κτιρίων.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί και ενώ υπάλληλοι του Δήμου Κισάμου ετοιμάζονταν να μεταφέρουν στις προκάτ εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ (περιοχή Μαύρος Μόλος), κάποια από τα βαριά αντικείμενα, περιουσιακά στοιχεία του σχολικού συγκροτήματος, από την πρότερη λειτουργία του, έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι λείπει ένα αναβατόριο αυτοκινήτων το οποίο χρησιμοποιείτο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Γύρω στις 15:30, και εντελώς συμπτωματικά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Καστανάκης, εντόπισε ένα από τα φορτηγά του εργολάβου με το αναβατόριο να κινείται προς Χανιά, λίγο μετά τα Νωπήγεια.

Αμέσως αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και τηλεφώνησε διαδοχικά στον Δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Χαχλάκη, στον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Νεκτάριο Ζουριδάκη, καθώς και στην Αστυνομία.

Χαρακτηριστικό της υπευθυνότητας που επέδειξε ο κ. Καστανάκης, είναι ότι ειδοποίησε και έναν φίλο του οδηγό ταξί στον Πλατανιά, ώστε να παρακολουθεί την πορεία του φορτηγού, κατά την κίνησή του στον δρόμο. Αμέσως και ο Δήμαρχος Κισάμου ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία καταδίωξε και πρόλαβε το φορτηγό και εν συνεχεία το οδήγησε στο Α.Τ Κισάμου.

Γιώργος Καστανάκης, Δημοτικός Σύμβουλος

«Τώρα καταλάβαμε τι γίνεται και μάλιστα τεκμηριωμένα. Για να μη νομίζει η κοινή γνώμη ότι φταίμε εμείς», αναφέρει στο biskotto.gr ο Δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Νεκτάριο Ζουριδάκη, από τον μηχανολογικό εξοπλισμό του σχολείου, έχουν αφαιρεθεί μεταξύ άλλων:

Επίσης, ο κ. Ζουριδάκης ενημερώνει ότι έχει καταστραφεί από συνεργεία του εργολάβου ο μεταλλικός σκελετός των εξεδρών του αμφιθεάτρου.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr