Τέχνες & Πολιτισμόςνέαπρωτοσέλιδο Γ

«Είμαστε 1013» | συνάντηση φίλων ελληνικής μουσικής με τραγούδια του Μίκη

Μεγάλη συνάντηση των φίλων της Ελληνικής μουσικής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στις 7 μ.μ, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί συγκεντρώνονται και τραγουδάνε μαζί, με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σ’  ένα σύντομο πρόγραμμα διάρκειας 40΄. Δημιουργούμε έτσι μια μοναδική μουσική εμπειρία, μια ανάμνηση ζωής που εκπέμπει δύναμη, πολιτισμό και αισιοδοξία.

Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετέχουν όλες οι μουσικές ομάδες και σύνολα της Κρήτης: χορωδίες (επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, σχολικές), βυζαντινοί χοροί, σύνολα παραδοσιακής μουσικής, μικρά ή μεγάλα μουσικά σύνολα, καθηγητές μουσικής με ομάδες μαθητών τους, ωδεία και μουσικές σχολές, σωματεία ή κοινωνικοί φορείς με καλλιτεχνική δράση, κ.α.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό μελών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στις μουσικές ομάδες φίλοι ή συγγενείς των μελών και αυξάνοντας έτσι την παρουσία της ομάδας στην εκδήλωση.

Για την προετοιμασία της δράσης θα πραγματοποιηθούν 2 ανοιχτές πρόβες στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, το Σάββατο 26/8/2023 στις 4.00 μ.μ. και την Κυριακή 27/8/2023 στις 10 π.μ., υπό την εποπτεία του Γιώργου Σαλτάρη μαέστρου της βραδιάς.

Στις πρόβες θα δοθούν και τα τραγούδια του προγράμματος που έχει επιλέξει η οργανωτική επιτροπή. Η συμμετοχή όλων στην εκδήλωση είναι απολύτως δωρεάν.

Η εκδήλωση «είμαστε 1013» εντάσσεται στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης 2023» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

Οργάνωση Παραγωγής: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης

email Επικοινωνίας: zotou@crete.gov.gr 

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr