Τέχνες & Πολιτισμόςνέαπρωτοσέλιδο Γ

Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο | οι δράσεις για την περίοδο 2024-2025

Τις δράσεις του για την περίοδο 2024 – 2025 ανακοίνωσε σήμερα το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Ωδείο Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου

Πλήθος ερευνών έχουν αποδείξει τις θετικές επιδράσεις της Μουσικής στον εγκέφαλο και ευρύτερα στην πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου. Στο Ωδείο μας προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν γνωριμίας με το Μουσικό Όργανο της αρεσκείας σας. Ο μαθητής συμμετέχει σε συναυλίες και σε μουσικά σύνολα υπό τη καθοδήγηση Διευθυντή και Διδασκάλων, διορισμένων από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι σπουδές και τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Εργαστήριο Πληροφορικής

Η εκπαίδευση και οι εξετάσεις γίνονται στο Κέντρο μας, με σύγχρονο εξοπλισμό και καθορισμένη δομή εκπαίδευσης. Ο μαθητής παρακολουθεί σειρά θεωρητικών μαθημάτων, στη συνέχεια προχωράει σε πρακτικές ασκήσεις και τέλος εξασκείται με πλήρη τεστ προετοιμασίας για τις εξετάσεις. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων ο μαθητής αποκτά πτυχία εγκεκριμένα από τον ΕΟΠΠΕΠ και αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ.

Εκπαιδευτική ρομποτική

Τα παιδιά διαμορφώνουν και προγραμματίζουν τις κατασκευές. Χρησιμοποιώντας τη ρομποτική οι μαθητές εξοικειώνονται με τις επιστήμες και επιτυγχάνεται η ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων. Αναπτύσσεται επίσης η ομαδικότητα και η συνεργασία.

Ακαδημία σκάκι

Έρευνες δείχνουν ότι η ενασχόληση με το σκάκι έχει πολλαπλά οφέλη για τον μαθητή. Βελτιώνει την ευφυΐα, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, αναπτύσσει την αναλυτική σκέψη και βοηθάει στις μαθητικές επιδόσεις. Το Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Κισάμου ξεκινάνε μαθήματα σκακιού τα οποία θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, από 1,5 ώρα.

Εργαστήρι ψηφιδωτού

Ψηφιδωτό εννοούμε μια επιφάνεια η οποία καλύπτεται από ένα στρώμα κονιάματος που λειτουργεί ως συγκολλητικό υλικό πάνω στο οποίο τοποθετούνται οι ψηφίδες. Την ευθύνη λειτουργίας του Εργαστηρίου έχει ο κ. Εμμανουήλ Ρουκούδης, διακεκριμένος καθηγητής Ψηφιδωτού.

Σχολή Αγιογραφίας

Αγιογραφία είναι η απεικόνιση των ιερών προσώπων ή θρησκευτικών σκηνών από τους βίους των Αγίων της Εκκλησίας μας. Η Σχολή στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Διδάσκει η έμπειρη και καταξιωμένη αγιογράφος κ. Κωνσταντίνα Στεφανάκη, συνεργάτιδα της ΟΑΚ.

Πληροφορίες – εγγραφές:

Καθημερινά, από τις 2.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

Διευθυντής: Ιερολ. διάκονος π. Ιωάννης Τζωρτζάκης

Υπεύθυνος Γραμματείας: κ. Αριστοτέλης Ξανθουδάκης

Τηλέφωνο: 28220-24184, e-mail: tsatsaronakio@imks.gr.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr