Τουρισμόςνέαπρωτοσέλιδο Β

Κρήτη | προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στη Βρετανία από τον ΕΟΤ

Εγκρίθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού η υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώνει η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας στην Κρήτη, από τις 3 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, με σκοπό την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής.

Στο ταξίδι εξοικείωσης θα συμμετάσχουν ο φωτογράφος Gary Latham William και η δημοσιογράφος Rosemary Anne Barron με σκοπό τη συγγραφή, συλλογή φωτογραφικού υλικού και προετοιμασία άρθρου 1.800 λέξεων για το περιοδικό Food & Travel, το οποίο παραμένει το κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό στον κόσμο.

Το μηνιαίο προαναφερθέν έντυπο έχει κυκλοφορία 30.000 τευχών με αναγνωσιμότητα άνω των 110.000 ατόμων, ανωτέρου οικονομικού εισοδήματος (Household Income AB adults).

Η εκτιμώμενη αξία του άρθρου, που αναμένεται να δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2025, αποτιμάται στα 11.861 ευρώ.

Το ανωτέρω άρθρο θα προωθεί την ευρύτερη περιοχή της Σητείας με πληροφορίες για την απαράμιλλη βιοποικιλότητά της, αλλά και την ιδιαίτερη μαγειρική της παράδοση, που σε συνδυασμό με την ιστορία και παραλίες της περιοχής, αποτελεί ακαταμάχητο πόλο έλξης για τους Βρετανούς τουρίστες.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, το εν λόγω ταξίδι εξοικείωσης μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην τουριστική προώθηση της περιοχής σε συνδυασμό με τη αναγνώριση της αξίας της υγιεινής και γευστικής κρητικής κουζίνας.

Πηγή: tornosnews.gr
Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr