Πολιτικήνέαπρωτοσέλιδο Α

Χανιά | αναφορά Μαρκογιαννάκη για τη λειτουργία των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων

Αναφορά στη Βουλή για τη λειτουργία των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες κατέθεσε ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, με βάση έγγραφη ενημέρωση από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Πραματευτάκη.

Στην αναφορά αναδεικνύεται το ζήτημα της μη καταβολής έως τώρα αποζημιώσεων στα μέλη των εν λόγω επιτροπών, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη παραχθεί σημαντικό έργο σε ό,τι αφορά την εξέταση των αντιρρήσεων. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Πραματευτάκη υπάρχει και ζήτημα προσδιορισμού του ύψους της αποζημίωσης για τα μέλη των επιτροπών τα οποία είναι δημόσιοι υπάλληλοι.  Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη συγκρότηση και λειτουργία των επιτροπών.

Ο Βουλευτής Χανίων επισημαίνει ότι η ολοκλήρωση του έργου των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς είναι κομβική για την ολοκλήρωση του εθνικής σημασίας έργου του Κτηματολογίου. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη η υπόθεση χρήζει άμεσης παρέμβασης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προς τον οποίο και κατατίθεται η αναφορά.  

Η αναφορά

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr