Στην Κρήτη Γερμανοί επιχειρηματίες | ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα
Η ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων και η αύξηση των Κρητικών εξαγωγών στη Γερμανική αγορά με έμφαση στα τρόφιμα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή βιολογικά είναι ο στόχος της δράσης που υλοποιεί η Περιφέρειας Κρήτης μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC» φιλοξενώντας Γερμανούς επιχειρηματίες (χονδρέμποροι τροφίμων) και δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα 13 εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Γερμανία, θα βρίσκονται στο νησί μας έως 26 Φεβρουαρίου, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν παραγωγικές επιχειρήσεις – μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και να γνωρίσουν τα προϊόντα του τόπου μας.
Σήμερα Δευτέρα από νωρίς το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου πραγματοποιούνται εμπορικές συναντήσεις με σκοπό να προκύψουν νέες συνεργασίες, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά. Ειδικότερα 44 κρητικές επιχειρήσεις από όλη την Κρήτη, μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, και συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές που αριθμητικά θα ξεπεράσουν τις 300 Β2Β συναντήσεις.
Στη Γερμανική αποστολή συμμετέχουν και 10 Γερμανοί δημοσιογράφοι που θα επισκεφθούν παραγωγικές μονάδες του νησιού, καθώς και πιστοποιημένους χώρους μαζικής εστίασης έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν και να καταγράψουν την ποιότητα των Κρητικών αγροτικών προϊόντων, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους, καθώς και τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής κουζίνας. Η αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο του Ντίσελντορφ με την συμμετοχή της γενικής προξένου της Ελλάδος στο Düsseldorf, Μαρία Παπακωνσταντίνου και της Γραμματέως ΟΕΥ Α΄ Φρίντα Γεωργίου.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια, το πώς δηλαδή θα μπορέσουμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα μας στις αγορές του εξωτερικού, ώστε με τον τρόπο αυτό να αποκτήσουν την υπεραξία που οραματιζόμαστε. Παίρνοντας οι ντόπιοι παραγωγοί ένα μέρος της υπεραξίας αυτής, θα μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν, θα τους δοθεί ένα ισχυρό κίνητρο. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα, οι επιχειρήσεις μας έχουν πολύ καλά ποιοτικά προϊόντα. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη έχει πιστοποιήσει αυτή τη στιγμή 130 επιχειρήσεις με το σήμα «Κρήτη – Γενέτειρα αξιών», έχοντας πάνω από 900 πιστοποιημένα, ασφαλή προϊόντα. Οι επιχειρηματίες αυτοί εργάζονται για τη συνεχή αναβάθμιση των προϊόντων αυτών και προς την κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός».
Πρόγραμμα αποστολής:
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 | ||
09:30-18:00 | Β2Β συναντήσεις | Συνεδριακή αίθουσα ξενοδοχείου «LATO BOUTIQUE HOTEL» |
13:30-14:30 | Lunch break | Ξενοδοχείο «LATO BOUTIQUE HOTEL» |
10:00-18:00 | Επισκέψεις δημοσιογράφων | Επισκέψεις – Ξεναγήσεις (Ηράκλειο)§ Επίσκεψη – Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου§ Επίσκεψη – Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών στο Ηράκλειο§ ΔΕΚΚ (Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης – Βάση Γουρνών) – Οινοτικά 2020 (14:00 -15:00) |
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 | ||
8:00 | Αναχώρηση | Επισκέψεις – Ξεναγήσεις (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)§ Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου (ελαιόλαδο) 9:30 – 10:30 [https://www.embaroscoop.gr]§ Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου (κηπευτικά) [https://ast.opast.gr] 11:30 -12:30§ Αφοί Κυδωνάκη Ο.Ε. (ελαιόλαδο) [https://www.oilcrete.com]12:30-13:15§ Κρητικό μέλι Οικογένειας Φραγκιαδάκη 13:45 -14:30 [https://www.fragiadakisfamily.gr]§ Olivartia Ε.Π.Ε. (ελαιόλαδο) [www.xilourisfamily.com]14:30-15:15§ Ξυλούρης Μιχαήλ (τυροκομικά) [https://www.xilourisaa.gr] 16:15 |
Περίπου 18:00 | Αναχώρηση για Ηράκλειο | Επιστροφή στο ξενοδοχείο |
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 | ||
05:00 | Αναχώρηση αποστολής | Αναχώρηση από το ξενοδοχείο προς το αεροδρόμιοA37301 26FEB 3*HERATH HK1 0625 0715 26FEB E A3/NOLBDUA3 840 26FEB 3*ATHDUS HK1 0945 1205 26FEB E A3/NOLBDU |
Επιχειρηματίες:
# | ΕΤΑΙΡΕΙΑ | ΕΠΩΝΥΜΟ | ΟΝΟΜΑ | ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ |
1 | ENEXIA | Schaarschmidt | Stefan | Ελαιόλαδο, μέλι, γαλακτοκομικά |
2 | SALATINO FOOD GmbH | Paraschos | Ioannis | Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. , Π.Γ.Ε. & Βιολογικό, Κρασί Π.Ο.Π. , Π.Γ.Ε. & Βιολογικό, Παξιμάδι Π.Γ.Ε. , Μέλι, Προϊόντα αλόης, Παραδοσιακά λλαντικά, Παραδοσιακά προϊόντα ζύμης, Αποστάγματ & Βιολογικά αποστάγματα |
3 | STEFANIDIS Fleisch & Feinkost | Stefanidis | Charalambos | Αλαντικά, Κρέας, Κρασί, Αλκοολούχα, Ελαιόλαδο, Βότανα, delikatessen |
4 | CHOLOMON | Ρίζου | Μαρία | Ελαιόλαδο, κρασί, παξιμάδια, ζύμες, τυριά και αλλαντικά. |
5 | CHOLOMON | Κωστής | Κυριάκος | |
6 | Stile Di Vita | Reinhard | Vollmer | Preserved Specialities, Ελαιόλαδο, Delikatessen |
7 | Stile Di Vita | Nicole | Vollmer | |
8 | GM Griechischer Top Markt | Σωτήριος | Πούλος | Oίνος Κρητικός, Ζύμες κατεψυγμένες, Τυροκομικά, Αλλαντικά |
9 | GM Griechischer Top Markt | Κωνσταντίνος | Πούλος | |
10 | Vino Donino | Birker | Norbert | Οίνος, Μέλι |
11 | DeKo Design &Co GbR | Dehn | Sebastian | Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Οίνος, Οινοπνευματώδη, Μέλι, μαρμελάδες και παρόμοια |
12 | Der Grieche Staufenplatz | Κολιοφώτης | Ευάγγελος | Κρασί, Ελαιόλαδο, Βιολογικό κρέας, Τυρί, Παραδοσιακά αλλαντικά, Οινοπνευματώδη, Μέλι |
Δημοσιογράφοι:
13 | Sabrina Speck |
14 | Saltzmann Claudia |
15 | Saltzmann Jürgen |
16 | Voulgaris Vassilis |
17 | Ptinopoulou Eleni |
18 | Kontelis Daniel |
19 | Kontelis Laura Eleni |
20 | Baerbel Klein |
21 | Anastassopoulou Irene |
22 | Tina Kollmann |
Συνοδοί:
23 | Γεωργίου Φρίντα | Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ Πρεσβείας |
24 | Παπακωνσταντίνου Μαρία | ΠΡΟΞΕΝΟΣ, Γενικό Προξενείο Ντίσελντορφ |