νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Α

«Ειδικές μορφές τουρισμού –Διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» | υπερψήφιση νομοσχεδίου

Υπερψηφίσθηκε την Παρασκευή, 22 Μαΐου, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού , για τις «Ειδικές μορφές τουρισμού –Διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

O υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι το νομοσχέδιο υπηρετεί τον πυρήνα της ανάπτυξης, διορθώνει ασάφειες που υπήρχαν σε θεσμικό επίπεδο διαχρονικά, ώστε οι νόμοι που ισχύουν να μπορούν και να εφαρμοσθούν, εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν, αναβαθμίζει την εικόνα του ελληνικού τουρισμού, και εν τέλει συμβάλει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και πιο αποδοτικού τουριστικού προϊόντος.

Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου επιδιώκεται η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως του καταδυτικού τουρισμού, θεσπίζεται Σήμα Clamping με στόχο τον εμπλουτισμό  του τουριστικού προϊόντος, εισάγεται ο θεσμός των πρεβευτών  του ελληνικού τουρισμού με προβεβλημένες και διεθνώς αναγνωρίσιμες προσωπικότητες  και γενικά εκσυγχρονίζεται το υπάρχων θεσμικό πλαίσιο για τη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στις σύγχρονες  ανάγκες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Σκοπός των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι η ανάπτυξη,οργάνωση και καλύτερη εποπτεία δραστηριοτήτων και  επιχειρηματικών ενεργειών που αφορούν στον θεματικό τουρισμό.

Με τις σχετικές ρυθμίσεις επιδιώκεται η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για τη στήριξη των περιφερειακών και τοπικών οικονομιών και κοινωνιών,για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης  και  την  τόνωση της οικονομίας,  στο  πλαίσιο  ανάδειξης  του εγχώριου  τουριστικού  προϊόντος,  ώστε  να  ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του και να τονωθεί η απόδοση του.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή