Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Έπεσαν υπογραφές για το Πλάτανος – Σφηνάρι | χρονοδιάγραμμα (video)

Υπεγράφη σήμερα, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, η χρηματοδότηση για το οδικό έργο Πλάτανος – Σφηνάρι, μήκους 6,96 χλμ., συνολικού προϋπολογισμού 20.145.000 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη».

Το έργο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2023.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά:

Σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που είτε εκτελούνται είτε αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στην ΠΕ Χανίων.

Μιλώντας για το οδικό έργο Πλάτανος-Σφηνάρι, επισήμανε ότι σήμερα είναι σε φάση υλοποίησης χάρη στις προσπάθειες που έγιναν διαδοχικά από τον πρώην νομάρχη Χανίων, Γρηγόρη Αρχοντάκη, τον τέως αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη και τον νυν αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα οδικής σύνδεσης με το Σφηνάρι, που παρουσιάζονται σχεδόν κάθε χειμώνα (κατολισθήσεις, αποκλεισμός).

Για το έργο μίλησαν ακόμη ο δήμαρχος Κισάμου, Γιώργος Μυλωνάκης και ο επικεφαλής της μείζοντος αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου, Θοδωρής Σταθάκης.

Ο κ. Μυλωνάκης ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν για την υλοποίηση του έργου ενώ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για την υλοποίηση των μεγάλων έργων της Κισάμου και ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε επίπεδο υλοποίησης μελετών, με δεδομένο ότι ο Δήμος δε διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης, επισήμανε την ανάγκη υλοποίησης με ταχύτερους ρυθμούς των έργων που εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Hania.news

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr