Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Α

Γιορτές χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό | δηλώσεις Πέτσα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης, για το μερικό άνοιγμα της χώρας, μετά το lockdown, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Στέλιου Πέτσα στον ΣΚΑΙ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα μετά θα δούμε τι θα ανοίξει. Οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, εμείς τους ακολουθούμε».

Σχετικά με το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις από κυβέρνηση και επιτροπή, ανέφερε: «Εξετάζουμε πολλούς δείκτες, όχι μόνο τα κρούσματα αλλά και σε τι κατάσταση είναι το ΕΣΥ. Πρέπει να σταθμιστεί ο δείκτης θετικότητας που βαίνει μειούμενος, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα θέλαμε. Το Rt πέφτει πιο αργά, κάτι που δείχνει γιατί τα κρούσματα δεν έχουν πέσει όσο θα περιμέναμε. Θετικό είναι ότι υπάρχουν πιο πολλές ελεύθερες κλίνες, όμως δυστυχώς οι ΜΕΘ γεμίζουν».

Σε ερώτηση για το αν η Επιτροπή είχε εισηγηθεί πιο αυστηρά μέτρα, απάντησε: «Μόνο ο κ. Βατόπουλος είχε εισηγηθεί πιο σκληρά μέτρα. Η λήψη των μέτρων είναι σε κατάλληλο επίπεδο. Τα μέτρα που λάβαμε είναι αυτά που πρότεινε η επιτροπή στην πλειοψηφία της».

Για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, απάντησε πως είναι «δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, αν χαρακτηρίσουμε μια περιοχή χαλαρή θα υπάρξει και χαλάρωση. Προέχει να τηρούμε τα μέτρα για να ρίξουμε το φορτίο σε όλη την επικράτεια».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr