νέαΟικονομίαπρωτοσέλιδο Α

Πέτσας: «αδύνατον να ανοίξουν τα καταστήματα 29 Μαρτίου»

Αναβολή φαίνεται ότι θα πάρει το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, όπου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι είναι αδύνατον να ανοίξουν τα καταστήματα στις 29 Μαρτίου, με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, λέγοντας: πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί».

Λόγω της ασφυκτικής πίεσης στα νοσοκομεία όπου οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ασθενείς κορωνοϊού και οι εισαγωγές είναι συνεχείς, μετά το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων περιποίησης άκρων, των πάρκων και των αρχαιολογικών χώρων, το άνοιγμα της αγοράς φαίνεται να μετατίθεται από τις 29 Μαρτίου για μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Όπως φαίνεται το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου θα εξεταστεί ξανά στις αρχές Απριλίου, ενώ από την κυβέρνηση αποφεύγουν να μιλούν για ημερομηνίες, καθώς όλα θα κριθούν από την επιδημιολογική εικόνα.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως η παράταση στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, οδηγεί τα σχολεία και την εστίαση σε επιπλέον καθυστέρηση επαναλειτουργίας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr