νέαΟικογένειαπρωτοσέλιδο Α

Επίδομα Παιδιού Α21 | ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής της Β’ δόσης

Την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Μαΐου 2021, για όσους έχουν υποβάλλει ή θα υποβάλλουν νέα αίτηση, αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη δόση του Επιδόματος Παιδιού 2021.

Συγκεκριμένα, η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 28 Μαΐου, με την πλατφόρμα να έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 31 Μαρτίου.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Αν στο ενδιάμεσο διάστημα υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1) το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάσει το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020.

Για να χορηγηθεί το επίδομα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Επισημαίνεται ότι αίτηση που αποθηκεύεται προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πριν από κάθε πληρωμή γίνεται επανέλεγχος των εισοδημάτων με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 όλων των μελών της οικογένειας που συμμετέχουν στο Α21 και το επίδομα επαναϋπολογίζεται.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr