Γιώργος Μακρής | Πρεσβευτής Ελληνικής Γαστρονομίας για 2η φορά
Ως Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο καταξιωμένος χανιώτης σεφ, Γιώργος Μακρής, σε μία εκδήλωση με περίπου 15 πρέσβεις από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Η βράβευσή του αποτελεί ένα επιπλέον ευχάριστο «βάρος», όπως ο ίδιος δήλωσε στον Γαύδος fm και το «Πρωινό Ενημερωccino», με τους Νικόλα Σεγρεδάκη και Ευαγγελία Ξηρουχάκη, για να διαδοθεί με επιτυχία η ελληνική κουζίνα σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Greek Taste Beyond Borders».
Αυτή η διάκριση, έρχεται ως αναγνώριση των ικανοτήτων, του ταλέντου, αλλά και της αγάπης του Σεφ Γιώργου Μακρή για την Ελληνική γαστρονομία, που αξιοποιείται και προβάλλεται με τον ιδανικότερο τρόπο και μέσα από τα συνεργαζόμενα με την Chnaris HMDC ξενοδοχεία.
Σε ερώτηση που του παρατέθηκε από την Ευαγγελία Ξηρουχάκη, σχετικά με τα προϊόντα και τα υλικά που χρησιμοποιούν οι πρεσβευτές και πως αυτό προωθείται, ο ίδιος απάντησε ότι: «Στόχος και σκοπός είναι να παίρνω μια βαλίτσα γεμάτη βότανα, τυριά και προϊόντα από την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα και να ταξιδεύω στο εξωτερικό, ώστε να μυήσω τους ανθρώπους άλλων πολιτισμών σε γεύσεις άγνωστες για εκείνους. Κάτι που έχει υψηλή απήχηση στον κόσμο».
«Τα προϊόντα μας είναι από μόνα τους ποιοτικά, το στοίχημα είναι να τα αναδείξουμε εμείς σωστά», κατέληξε ο κ. Μακρής.
Ο κ. Μακρής μπήκε στον χώρο της μαγειρικής και μυήθηκε, από τη γιαγιά του. Το φαγητό που αγαπά να φτιάχνει είναι το γαμοπίλαφο ενώ από τις μαγειρικές του δεν λείπει ποτέ η ρίγανη και το χοντρό αλάτι, όπως είπε μετά από ερώτηση του Νικόλα Σεγρεδάκη.
Δείτε εδώ τον κ. Μακρή από 1:35:08 μέχρι 1:41:55: