Παράταση – ξανά – στα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για Χανιά και Ηράκλειο
Παρατείνονται τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στα Χανιά στις 25 Αυγούστου για μία εβδομάδα και παρατάθηκαν για δύο ακόμη εβδομάδες, δηλαδή, έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Στο Ηράκλειο, τα έκτακτα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 14 του ίδιου μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα αφορούν τα εξής:
- Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
- Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
- Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Η κατάσταση, όπως είπε σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς, θα αξιολογείται ανά τριήμερο και θ’ ανακοινώνονται οι σχετικές αποφάσεις είτε για νέα παράταση είτε για λήξη της υλοποίησης των συγκεκριμένων μέτρων.