νέαΠολιτικήπρωτοσέλιδο Β

«Απαράδεκτα τα ποσά που πρέπει να δίνουν οι Δήμοι» | Μανούσος Βολουδάκης

Συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τις ειδικές μορφές τουρισμού.

Ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης αναφέρθηκε εισαγωγικά στην αύξηση του μισθώματος που πρέπει να δώσουν οι δήμοι στο κράτος, χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη αλλά και στην αχρείαστη γραφειοκρατία της διαδικασίας αυτής (Δεν εισάγεται με αυτό το νομοσχέδιο, αλλά είναι ευκαιρία με αυτό να διορθωθεί).

Όσον αφορά τον καταδυτικό τουρισμό, επαίνεσe την επανεκκίνηση της υπόθεσης, χρειάζεται όμως όπως είπε, επιπλέον απλούστευση των διαδικασιών στις οποίες εμπλέκεται το δημόσιο.

Τέλος επεσήμανε και ότι είναι λάθος να περιοριστεί εξαιτίας της πανδημίας κατά ένα μήνα το διάστημα της υποχρεωτικής παρουσίας των ναυαγοσωστών στις παραλίες (προβλέπεται στο άρθρο 38). Δείτε παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του:

Βολουδάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για Σ/Ν για τις ειδικές μορφές τουρισμού και την τουριστική ανάπτυξη (20-05-2020)

Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τις ειδικές μορφές τουρισμού. Αναφέρθηκα εισαγωγικά στην απαράδεκτη αύξηση του μισθώματος που πρέπει να δώσουν οι δήμοι στο κράτος, αλλά και στη αχρείαστη γραφειοκρατία της της διαδικασίας αυτής (Δεν εισάγεται με αυτό το νομοσχέδιο, αλλά είναι ευκαιρία με αυτό να διορθωθει). Όσον αφορά τον καταδυτικό τουρισμό, επαίνεσα την επανεκκίνηση της υπόθεσης, χρειάζεται όμως επιπλέον απλούστευση των διαδικασιών στις οποίες εμπλέκεται το δημόσιο. Τέλος επεσήμανα και ότι είναι λάθος να περιοριστεί εξαιτίας της πανδημίας κατά ένα μήνα το διάστημα της υποχρεωτικής παρουσίας των ναυαγοσωστών στις παραλίες (προβλέπεται στο άρθρο 38). Δείτε παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας μου:

Posted by Μανούσος Βολουδάκης on Wednesday, May 20, 2020

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr