Έκθεση με τις Παγκόσμιες αεροπορικές τάσεις | Τα στοιχεία για την Ευρώπη
Πολύ μικρότερη αναμένεται να είναι η αεροπορική βιομηχανία, μετά την πανδημία του κορωνοϊου, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση Phocuswright’s Road to Recovery – που εκπονήθηκε σε συνεργασία με το 3Victors.
Στην έκθεση που δημοσίευσε το tourismtoday.gr, παρουσιάζεται η ανάλυση της χωρητικότητας των θέσεων στις αεροπορικές εταιρίες και οι τάσεις κίνησης των αναζητήσεων για βασικές αγορές παγκοσμίως.
Οι αγορές που έχουν ενταχθεί στην έκθεση, περιλαμβάνουν την Αμερική (ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό και τη Βραζιλία), την Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και την Ασία-Ειρηνικό / Μέση Ανατολή (Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και ΗΑΕ).
Τα δεδομένα και η ανάλυση καλύπτουν την χωρητικότητα θέσεων αεροπορικών εταιρειών και την επισκεψιμότητα αναζήτησης από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020.
Περιλαμβάνει επίσης προβολές προώθησης τόσο για τη χωρητικότητα των θέσεων όσο και για την κίνηση αναζήτησης από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2020.
Αποτελέσματα έκθεσης:
Ευρώπη
Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η Ευρώπη είχε σφραγίσει τα σύνορά της στον υπόλοιπο κόσμο. Ίσως αυτό να εξηγεί το σχεδόν μισό της χωρητικότητας στο πρώτο εξάμηνο του 2020 έναντι 2019 σε βασικές ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ιταλία είχε το πρώτο μεγάλο σύνολο υποθέσεων και η χωρητικότητα των θέσεων μειώθηκε κατά 49% τον Μάρτιο.
Άλλες χώρες ακολούθησαν γρήγορα και η Ευρώπη είδε τις πτήσεις να σταματούν σχεδόν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2020.
Οι μειώσεις χωρητικότητας ήταν στο υψηλό εύρος 80% έως χαμηλό 90% στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.
Η συνολική χωρητικότητα καθισμάτων στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 47% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.
Η χωρητικότητα τον Αύγουστο και μετά είναι επίσης αντίστοιχα υψηλότερη σε κάθε χώρα.
Ωστόσο, όπως έχουμε δει, ο ιός είναι απρόβλεπτος. Εάν υλοποιηθεί ένα δεύτερο κύμα, οι χώρες ξανακλείσουν με αντίστοιχη αρνητική επίδραση στην ικανότητα.
Μοναδικές τάσεις αναζήτησης
Οι μέσες μηνιαίες αναζητήσεις στην Ευρώπη μειώθηκαν το α΄6μηνο 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτος, λόγω της απότομης πτώσης το δεύτερο τρίμηνο.
Η Ιταλία, μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο. Και είδε τις αναζητήσεις να μειώνονται σχεδόν κατά το ήμισυ.
Ακόμα και το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ήταν ένα από τα πιο αργά βήματα για να κλείσει, είδε τις αναζητήσεις να μειώνονται 40%.
Καθώς οι χώρες μπήκαν σε αυστηρό κλείδωμα τον Μάρτιο, άρχισαν να πέφτουν και οι αναζητήσεις για ταξίδια. Η αβεβαιότητα γύρω η εξάπλωση του ιού και το τεράστιο μέγεθος της κρίσης έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των επίδοξων ταξιδιωτών.
Οι αναζητήσεις μειώθηκαν κατά 80% – 90% τον Απρίλιο και παρέμειναν κοντά στα επίπεδα αυτά τον Μάιο.
Η χειρότερη κρίση φαίνεται να έχει περάσει μέχρι τον Ιούνιο. Αν και ο όγκος αναζήτησης παρέμεινε χαμηλός σε ένα τρίμηνο ή λιγότερο από τα επίπεδα του 2019, η μηνιαία βελτίωση παρείχε κάποια ελπίδα στον κλάδο.
Σε ένδειξη της επιφυλακής των ταξιδιωτών σχετικά με τον προγραμματισμό πολύ νωρίτερα, η πλειονότητα των αναζητήσεων ήταν αναχωρήσεις μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Οι όγκοι αναζήτησης τον Ιούλιο ήταν σχεδόν διπλάσιοι ή περισσότεροι για τον Αύγουστο και ξεπέρασαν αυτούς για το υπόλοιπο του 2020.
Μοναδικές αναζητήσεις πτήσεων ανά προορισμό
Οι Ευρωπαίοι παρέμειναν σε εγχώριους προορισμούς και το 95% των μετακινήσεων τους ήταν χερσαίες.
Πάνω από το 70% των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου ταξίδεψε στην Ευρώπη. Αυτό εξηγεί γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των αεροπορικών αναζητήσεων ήταν για διεθνή ταξίδια.
Η Ισπανία είναι ο πιο επιθυμητός προορισμός για ταξιδιώτες, όπως αποδεικνύεται από τον όγκο αναζήτησης από το Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.
Η Ιταλία κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας για αναζητήσεις από Ισπανία, αλλά είναι επίσης μεταξύ των τριών πρώτων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι Η.Π.Α. είναι η μόνη χώρα εκτός ΕΕ που εμφανίζεται στις πρώτες 5 θέσεις για κάθε χώρα.
Αλλά οι Γερμανοί φαίνεται να προτιμούν την Τουρκία που κατατάσσεται δεύτερη.