Εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ | συνταγή
Μιας που οι νοικοκυρές τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, για τις καθημερινές δουλειές αλλά και την προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού, σκέφτηκα να δώσω συνταγή για βασιλόπιτα, που δεν απαιτεί τη χρήση μίξερ!
Εύκολη, γρήγορη, μυρωδάτη και πεντανόστιμη!
Υλικά:
- 300 γρμ βούτυρο
- 250 γρμ ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλο
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 σφηνοπότηρα κονιάκ (καλά γεμάτα)
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 4 αυγά
- 75 ml γάλα
- 400 γρμ φαρίνα
- Ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο ελαφρώς και το χτυπάμε με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Αν θέλετε το κάνετε με το μίξερ χειρός, αλλά και μόνο με τον αυγοδάρτη γίνεται.
- Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά, τα αρωματικά μας, το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε να γίνουν όλα ένα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
- Έπειτα, ρίχνουμε το αλεύρι – κατά προτίμηση κοσκινισμένο – και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε όσο πάρει, καθώς ανάλογα με το μέγεθος των αυγών, καθορίζεται και η ακριβής ποσότητα που απαιτείται.
Λαδώνουμε μια φόρμα περίπου 25 εκατοστά.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Είναι έτοιμη όταν το μαχαίρι μας βγαίνει καθαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει για να προσθέσουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη.
Extra tips:
Είναι προτιμότερο, όλα τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Το φλουρί το βάζουμε λίγο πριν βάλουμε το μίγμα στην φόρμα για να ψηθεί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
Αν θέλετε, αφαιρείτε ή προσθέτετε αρωματικά.
Για τη διακόσμηση, μπορείτε να παραλείψετε την άχνη και να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους, άλλες ιδέες:
https://www.soulouposeto.gr/2020/12/idees-gia-to-stolisma-ths-vasilopitas.html