Σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα
Καλοκαιράκι και το παγωτό δε μπορεί να λείπει από τον καταψύκτη μας.
Εύκολο να πάμε να αγοράσουμε έτοιμο παγωτό αλλά πιο απολαυστικό να το φτιάξουμε μόνοι μας.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή, συνιστώ στις μαμάδες να αφήσουν και τα παιδιά να βοηθήσουν, χαρίζοντάς τους διπλή χαρά!
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο των 500 γραμμαρίων φυτική κρέμα ψυγείου
1 πακέτο των 200 γραμμαρίων τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα κουβερτούρα σε σταγόνες ή τρούφα
20 γεμιστά μπισκότα σπασμένα
Βανίλια
Μισό σφηνάκι λικέρ της επιλογής σας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα σε μια λεκάνη και με το μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά.

Σε άλλη λεκάνη χτυπάμε την φυτική κρέμα και την χτυπάμε καλά να γίνει σαν σαντιγύ.

Ενώνουμε τα χτυπημένα υλικά σε μία λεκάνη και προσθέτουμε βανίλια, λικέρ αν θέλουμε, κουβερτούρα και τα σπασμένα μπισκότα.

Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι και βάζουμε το μείγμα σε σκεύος με καπάκι και έπειτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.


Extra tips:
Μπορείτε να φτιάξετε βάση παγωτού με τα τρία πρώτα υλικά και έπειτα να προσθέσετε οτιδήποτε άλλο θέλετε εσείς, όπως: καβουρδισμένα αμύγδαλα, μερέντα, αποξηραμένα φρούτα, ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι για άρωμα, σπασμένα πουράκια κλπ.