Κουζίνανέαπρωτοσέλιδο Γ

Μελιτζάνες με ξινό τραχανά | συνταγή

Παραδοσιακή συνταγή από τα αγαπημένα Κύθηρα! Την βρήκαμε στο blog bettyscuisine και τη μοιραζόμαστε μαζί σας. Είναι δοκιμασμένη και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά για 5-6 μερίδες:

4 μελιτζάνες τσακώνικες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές δυόσμος ψιλοκομμένος
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φλυτζάνια ξινόχοντρος (τραχανάς ξινός)
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον ξινόχοντρο σε χλιαρό νερό να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10′-15′ περίπου σε μέτρια φωτιά.

Σουρώνουμε τον τραχανά και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον δυόσμο και τον μαϊντανό.

Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 35′-40′ κουνώντας την κατσαρόλα συχνά γιατί ο τραχανάς «πιάνει» εύκολα. Πρέπει να πιει τα υγρά του και να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr