Μπάρες βρώμης χωρίς ζάχαρη | συνταγή
Καιρό σκεφτόμουν να το τολμήσω! Το αποτέλεσμα λίγο «με τρόμαζε» επειδή δεν έχω «δουλέψει» με τη βρώμη. Είχα απορίες, τις δούλεψα στο μυαλό μου και η σωστή στιγμή ήταν μάλλον αυτή. Η διαδικασία ήταν εν τέλει, τόσο εύκολη, που σε λιγότερο από δέκα λεπτά είχα τελειώσει!
Το πείραμα πέτυχε!!!
Υλικά
- 1μιση φλιτζάνι βρώμη αλεσμένη
- 10 χουρμάδες μαλακοί, αλεσμένοι
- 3 κουταλιές μέλι, χλιαρό
- 2 κουταλιές ταχίνι
- 200 γρμ σταφίδες
- 150 γρμ ηλιόσπορους
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τη βρώμη, τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, το ταχίνι, τις σταφίδες και τους ηλιόσπορους.
Φοράμε γάντι γιατί ναι μεν ξεκινάμε να ανακατεύουμε με κουτάλι, όμως το χέρι μας είναι απαραίτητο για να ομογενοποιηθούν τα υλικά, καλά.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω το μείγμα. Σκεπάζουμε με ακόμη ένα αντικολλητικό χαρτί και πατάμε από πάνω με τα χέρια μας, ώστε να γίνει «πλάκα».
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια, που τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος.
Extra tips
Μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στη συνταγή, προσθέτοντας και αφαιρώντας υλικά.
Εναλλακτικά, άλλα υλικά που μπορούμε να βάλουμε, είναι: λιναρόσπορος, σπόροι chia, αλεσμένο φιστίκι αιγίνης, αμύγδαλα, σοκολάτα, φουντούκια, κράνμπερις.