Κουζίνανέαπρωτοσέλιδο Γ

Μπισκότα βρώμης με σταγόνες σοκολάτας | συνταγή

Ενώ «μένουμε στο σπίτι», η επιθυμία για να περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος αλλά και η ανάγκη να γίνουμε πιο δημιουργικοί, είναι πολύ μεγάλη.
Από τις πρώτες μέρες, οι περισσότεροι από εμάς, σήκωσαν τα μανίκια και μπήκαν στην κουζίνα.

Γι’ αυτό κι εγώ σας έχω δοκιμασμένη συνταγή για πολύ εύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα! Τη συνταγή την είδα στο betty’s cuisine αλλά την «πείραξα» λιγάκι.

Υλικά για περίπου 40 μπισκότα

  • 200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 αυγά
  • 3 βανίλιες ή 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
  • 1 κουτάλι σούπας κανέλα
  • 2μιση φλιτζάνια τσαγιού βρώμη
  • 3 κουταλάκια baking powder
  • 200 γρμ. σταγόνες ή νιφάδες σοκολάτας
  • 1 και 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder. Ανακατεύουμε επίσης και τη καστανή με τη λευκή ζάχαρη.

Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι, χτυπώντας καλά.

Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε την βανίλια και την κανέλα, τις σταγόνες σοκολάτες και τις νιφάδες βρώμης και ενσωματώνουμε τα υλικά μεταξύ τους.

Ξεκινάμε από σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι

Τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μείγμα, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν αρκετά και γεμίζουμε το ταψί.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 170 βαθμούς για 10 – 12 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο. Θα παρατηρήσετε ότι είναι ακόμη μαλακά αλλά θα σφίξουν όταν κρυώσουν.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr