Κουζίνανέαπρωτοσέλιδο Γ

Σοκολατογλυκό με 4 υλικά | συνταγή χωρίς ζάχαρη

Πάταγο έκανε το εν λόγω γλυκάκι!!!! Όχι μόνο για τη νοστιμιά του, αλλά και για την πολύ απλή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να το φτιάξουμε.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τα καταφέρνω με τα γλυκά, με δυσκολεύουν πολύ, δεν τα πετυχαίνω!
Αυτό όμως το γλυκό είναι τόσο εύκολο, που θα το κάνω ξανά και ξανά και θα το τρώω χωρίς τύψεις. (με μέτρο, ε;). Ζάχαρη έχει όση περιέχει μέσα η κουβερτούρα. Μπορείτε όμως να βάλετε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

Υλικά:

  • 500ml γάλα αμυγδάλου
  • 250γρμ κουβερτούρα ή κάποια άλλη σοκολάτα που σας αρέσει χωρίς ζάχαρη κατά προτίμηση
  • 300γρμ αλεσμένη βρώμη
  • 50γρμ καβουρδισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα
  • 100γρμ κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα και την κουβερτούρα σε κομμάτια. Χωρίς να κάψω το γάλα, λιώνω την κουβερτούρα και ανακατέβω καλά. Βγάζω από τη φωτιά και αφήνω στην άκρη για 5-10 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτω τη βρώμη και ανακατεύω καλα. Βάζω γάντια αν χρειαστεί και κάνω και με τα χέρια.

Βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για μισή ώρα.

Λιώνω την κουβερτούρα, περιχύνω και προσθέτω το αλεσμένο αμύγδαλο.

Αφήνω 1 ώρα να κρυώσει και απολαμβάνω υπέροχο γλυκό με λίγες θερμίδες!

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr