Τραγανά κριτσίνια χωρίς γλουτένη | συνταγή
Τα κριτσίνια περιλαμβάνονται στα πιο δημοφιλή σνακ των παιδιών για το σχολείο ή ακόμη και τη βόλτα, καθώς δεν απαιτείται συγκεκριμένο σκεύος για τη μεταφορά τους.
Εκτός από τα παιδιά όμως, αγαπάμε τα κριτσίνια και οι μεγάλοι.
Σας παραθέτω συνταγή από το Olivemagazine, στην οποία χρησιμοποιούμε φαρίνα χωρίς γλουτένη. Αν κάποιος επιθυμεί το αλεύρι του να έχει γλουτένη, ακολουθεί την ίδια διαδικασία με άλλο προϊόν.
Υλικά:
- 300γρ. Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη
- 100ml γάλα
- 50ml νερό
- 50ml ελαιόλαδο
- ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- σουσάμι ωμό
- σπόροι chia ή οποιοδήποτε άλλο σπόρο εσείς θέλετε (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο)
Υλικά
- 300γρ. Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 100ml γάλα
- 50ml νερό
- 50ml ελαιόλαδο
- ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- σουσάμι ωμό
- σπόροι chia
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη φαρίνα, το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν.
Αφήνετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή με μεμβράνη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τη ζύμη, κόβετε σε μπαστουνάκια τα κριτσίνια και πασπαλίζετε με σουσάμι ή σπόρους chia. Μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε τα κριτσίνια για 15 λεπτά, να ροδίσουν.
Extra tips:
- Μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε μίξερ αν δεν έχετε και να ανακατέψετε με το χέρι, όπως συνήθως κάνουμε με τα κουλουράκια.
- Στο μίγμα ή πάνω από τα κριτσίνια πριν ψηθούν, μπορείτε να προσθέσετε τυρί τριμμένο. Θα απογειώσει τη γεύση.