Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Πάνω από 1000 δενδρύλλια χασίς στην Κίσαμο | είχαν στήσει συσκευαστήριο – χώρο επεξεργασίας σε θερμοκήπιο

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών χτες (6 Ιουνίου) τα ξημερώματα σε περιοχή της Κισάμου. Από την «έφοδο» των αστυνομικών συνελήφθησαν ένας 45χρονος ντόπιος και ο αλλοδαπός συνεργάτης του, χωρίς να προβάλουν καμία αντίσταση. Μετά την σχετική έρευνα μάλιστα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως οι δυο άνδρες είχαν στήσει κανονικό συσκευαστήριο – χώρο επεξεργασίας ινδικής κάνναβης.

Πιό συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.050 δενδρύλλια και σχεδόν 32 κιλά κάνναβης.

Εντοπίσθηκε κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος χρησιμοποιούμενος για αποθήκευση-συσκευαστήριο- αποξηραντήριο ακατέργαστης κάνναβης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και την κατοχή ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία, σε όχημα αλλά και σε λοιπούς αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του ημεδαπού όπου εντοπίσθηκε κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος χρησιμοποιούμενος για αποθήκευση και επεξεργασία ακατέργαστης κάνναβης και ακολούθησε έρευνα σε θερμοκήπιο που διατηρεί. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• 1.050 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1.30 μέτρων,

• 31 κιλά και 650 γραμμάρια κάνναβης,

• ηλεκτρονική ζυγαριά / πλάστιγγα,

• διάφορες σακούλες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,

• σακιά λιπάσματα, γεωργικά εργαλεία και άλλα πειστήρια

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr