Χανιά | καλλωπισμός εν μέσω lockdown με πρόστιμο 5.000€
Κανένας από τους δύο επιχειρηματίες στην Κρήτη, δεν υπολόγιζε ότι θα βρεθεί στη «δαγκάνα» της Αστυνομίας και θα κληθεί να πληρώσει «τσουχτερό» πρόστιμο.
Ο λόγος για ένα κέντρο αισθητικής στα Χανιά, που παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, εντοπίστηκε μετά από έφοδο της αστυνομίας να λειτουργεί κανονικά. Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000€ ενώ στον πελάτη που βρισκόταν εντός, 300€ για άσκοπη μετακίνηση.
Παράλληλα, στο Ηράκλειο, επιβλήθηκε το πρόστιμο της τάξης των 10.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημέρων, σε εστιατόριο ξενοδοχείου που παραβίασε τα μέτρα, ενώ 4 πελάτες καλούνται να πληρώσουν από 300€, για άσκοπη μετακίνηση.
Οι υπόλοιπες παραβάσεις στην Κρήτη:
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2171 έλεγχοι, εκ των οποίων βεβαιώθηκαν 133 παραβάσεις, 107 για άσκοπες μετακινήσεις και 24 για μη χρήση μάσκας.
Ειδικότερα για τις 107 άσκοπές μετακινήσεις:
- 65 στο Ηράκλειο
- 24 στα Χανιά
- 10 στο Ρέθυμνο
- 4 στο Λασίθι
- 4 στον ΒΟΑΚ
Για μη χρήση μάσκας 24 παραβάσεις:
- 7 στο Ηράκλειο
- 6 στο Λασίθι
- 2 στα Χανιά
- 2 στο Ρέθυμνο
- 5 στον ΒΟΑΚ