Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Χασισόδασος με 1.335 δενδρύλλια | Ρέθυμνο

Πρόκειται για μεγάλη αστυνομική επιτυχία μετάαπό συντονισμένη επιχείρηση που εξελίχθηκε σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ρεθύμνου

Συνελήφθησαν, τρία (3) άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο.

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.335 δενδρύλλια κάνναβης.

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

1.335 χασισόδενδρα «νάνοι»

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης όπου εντοπίστηκε η φυτεία, καλλιεργούντο επιμελώς σε οκτώ (8) ειδικά διαμορφωμένους χώρους, χίλια τριακόσια τριάντα τρία (1.335) δενδρύλλια κάνναβης (νάνοι), στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 42 και 39 ετών και 28χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας και του ΤμήματοςΑστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Χρωμοναστήρι του Δήμου Ρεθύμνης συνολικά χίλια τριακόσια τριάντα τρία (1.335) δενδρύλλια κάνναβης ειδικής ποικιλίας (νάνοι)  ευρισκόμενα στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Συγχρόνως με την ανεύρεση της φυτείας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης αναζήτησαν εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ημεδαπούς και τον αλλοδαπό.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πλήθος στοιχείων κινητής τηλεφωνίας, γεμιστήρας πιστολιού, ενώ σε χώρο κοντά σε  ποιμνιοστάσιο που διατηρεί ο 42χρονος, βρέθηκαν ακόμη δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης.                    

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης παράνομων ενεργειών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr