Κίσαμος | πάνω από 200 άτομα εξαπάτησε ο «μαϊμού» γιατρός – σήμερα η δίκη
Με τις κατηγορίες της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος, της παράνομης οπλοκατοχής, της έκθεσης και της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση παραπέμπονται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, για να δικαστούν, ο 62χρονος και η 59χρονη που από το 2017, τουλάχιστον, προσποιούνταν τους γιατρούς εξαπατώντας εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες σε όλη την Κρήτη.
Τέλος στη δράση τους έβαλε την περασμένη Παρασκευή το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου, ενώ αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για τους συλληφθέντες, που υπόσχονταν θεραπείες ίασης ακόμη και σε καρκινοπαθείς!
Ήταν δε τέτοιο το θράσος τους, που έκαναν ακόμη και ψεύτικες διαγνώσεις για βαριές ασθένειες, βάζοντας σε ατέρμονες περιπέτειες ολόκληρες οικογένειες.
Οι «μαϊμού» γιατροί είχαν καταφέρει όχι μόνο να μη γίνεται αντιληπτή η απάτη που είχαν στήσει με μεγάλο επαγγελματισμό, αλλά είχαν πετύχει να αποκτήσουν τη φήμη των εξαιρετικών θεραπευτών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti, o 62χρονος, με καταγωγή από τον Πόρο Αττικής, και η 59χρονη σύζυγός του, από την Ελβετία, από τον περασμένο Οκτώβρη δρούσαν στην Κίσαμο. έχοντας μισθώσει σπίτι το οποίο διαμόρφωσαν κατάλληλα για να εξετάζουν τους πελάτες τους. Την περασμένη Παρασκευή, παρουσία εισαγγελέα, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου προχώρησαν σε έρευνα στον χώρο τους και άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας υπόθεσης απάτης που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι επαγγελματίες του είδους.
Οι αστυνομικοί, έχοντας ήδη πληροφορίες, είδαν πελάτισσες του ζευγαριού να βγαίνουν από το υποτιθέμενο ιατρείο και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν για κατάθεση. Η έρευνα συνεχίζεται, με τις Αρχές να εξετάζουν τυχόν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία ασθενών από τις αμφίβολες φαρμακευτικές αγωγές που χορηγούσαν οι ψευτογιατροί ή από τη διακοπή αγωγών που είχαν χορηγήσει προηγουμένως επιστήμονες του κλάδου.
Δείτε το ρεπορτάζ από το Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:
Αρχικά οι δύο συλληφθέντες κατέθεσαν ότι είχαν τα ιατρικά σκευάσματα που βρήκαν οι αστυνομικοί για δική τους χρήση. Ο 62χρονος, μάλιστα, υποστήριξε ότι έχει ικανότητες στην ιατρική επιστήμη και πως βοηθάει δικούς του ανθρώπους, ενώ στα θύματά του δήλωνε ότι είναι καθηγητής Ιατρικής σε πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. «Εγώ δεν έχω σκοπό το κέρδος. Ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω την ανθρωπότητα», είπε απολογούμενος στους αστυνομικούς.
Η δε σύζυγός του προσποιείτο επίσης τη διακεκριμένη επιστήμονα. «Έχω μακροχρόνια εμπειρία σε κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα της Ελβετίας, ενώ έχω εργαστεί και σε τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», έλεγε στους πελάτες του “ιατρείου”. Μεταξύ άλλων υπόσχονταν ίαση σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, χορηγούσαν φαρμακευτικά σκευάσματα άγνωστης προέλευσης, εφάρμοζαν περίεργες μεθόδους με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ενώ δε δίσταζαν να προχωρούν σε ψευδείς διαγνώσεις ακόμη και για νεοπλασματικές νόσους. Το απύθμενο θράσος των ψευτογιατρών ήταν τέτοιο που κατάφεραν να πείσουν μια ασθενή τους με αυχενικό σύνδρομο ότι η 19χρονη κόρη της, που τη συνόδευε, πάσχει από καρκίνο. Αν και ο 62χρονος αρχικά ισχυρίστηκε ότι στο Καστέλι βρισκόταν για διακοπές και πως έμειναν για περισσότερο χρόνο λόγω της καραντίνας, στη συνέχεια ομολόγησε πως από το 2017 τουλάχιστον είχε ανοίξει μαζί με τη σύζυγό του ιατρεία στον Καρτερό, τη Σητεία, τα Χανιά και τελευταία στο Καστέλι. Διατηρούσε δε φακέλους με πάνω από διακόσιους ασθενείς από όλη την Κρήτη. Κάθε επίσκεψη στοίχιζε στους ασθενείς 50 ευρώ.
Ξεσκονίζουν κάθε πτυχή της υπόθεσης οι Αρχές
Η υπόθεση που επρόκειτο να δικαστεί χθες πήρε αναβολή μετά από αίτημα των δύο κατηγορουμένων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του δικαστηρίου αναμένεται να καταθέσουν και θύματα των ψευτογιατρών. Στο μεταξύ, τουλάχιστον έξι από τα θύματα του ζευγαριού έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει μήνυση σε βάρος τους.
Οι αστυνομικές Αρχές επιχειρούν τώρα να “δέσουν” την υπόθεση με μαρτυρίες θυμάτων από όλη την Κρήτη. Ο εισαγγελέας Χανίων έχει ήδη διατάξει φορολογικό έλεγχο για να διαπιστωθούν τα κέρδη του ζευγαριού από την παράνομη δράση του, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα ερευνών εγκληματολογικών υπηρεσιών για το περιεχόμενο ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών αρχείων που διέθετε. Άξιο αναφοράς πάντως είναι το γεγονός ότι, παρά τις τεράστιες ηθικές, κοινωνικές και ψυχολογικές διαστάσεις της απάτης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θεωρείται πλημμέλημα, όταν το ποσό που έχει αποκομίσει ο δράστης ως κέρδος προερχόμενο από αυτήν είναι κάτω των 125.000 ευρώ.