Σε χωριά του Δήμου Πλατανιά ο Γιάννης Μαλανδράκης | περιοδεία
Ο Δήμαρχος Πλατανιά μαζί με υποψήφιους συμβούλους του Συνδυασμού «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών» επισκέφτηκαν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, χωριά της Δ.Ε Πλατανιά, και ΔΕ Βουκολιών, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με κατοίκους της περιοχής και εκπροσώπους φορέων τους.
Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης επισκέφτηκε διαδοχικά τις κοινότητες Κοντομαρί, Πολεμάρχι και Χρυσαυγή όπου και παρουσίασε μια σειρά από έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες τις οποίες υλοποίησε η Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια ενώ έκανε εκτενή αναφορά σε επιμέρους έργα που έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται για τις παραπάνω κοινότητες, και αφετέρου για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά. Έγινε επίσης συζήτηση και διάλογος με τους δημότες, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς αλλά και τις ιδέες τους, τις οποίες ο Δήμαρχος και η ομάδα του συζήτησαν εκτενώς.
Μέσα σε αυτό το ζεστό και φιλικό κλίμα, στη συνέχεια παρευρεθήκαν στην ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού της Καλλιθέας.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος πάντα από παλιούς και νέους υποψηφίους του Συνδυασμού του, επισκέφτηκαν τον Ντερέ, τη Λίμνη-Ζουνάκι και το Συρίλι.
«Οι παραπάνω επισκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ενημέρωσης των Δημοτών, για το Έργο που έχει υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για τον σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται σταδιακά και στον οποίο θα στηριχθούν για έναν Δήμο Πλατανιά εκσυγχρονισμένο, με υλοποίηση και όραμα και πάντα δίπλα στον κάθε δημότη του, κάτοικο και επισκέπτη και για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα στο Συρίλι, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κος Ιωάννης Μαλανδράκης έκανε εκτενή αναφορά στη δημιουργία μεγάλου Πράσινου Σημείου, το οποίο θα είναι και από τα πρώτα στην Κρήτη και για το οποίο η Δημοτική αρχή πέτυχε τη χρηματοδότησή του από Ευρωπαϊκούς πόρους.
Το έργο αφορά στη δημιουργία με Ευρωπαϊκούς πόρους, ενός ήδη αδειοδοτημένου, οριοθετημένου χώρου, ο οποίος θα είναι ελεγχόμενος και κατάλληλα διαμορφωμένος, με φύλαξη, με κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό, οργανωμένος από τον Δήμο, ώστε οι δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, χωριστά συλλεγμένα, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση», αναφέρει η ανακοίνωση