Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Β

Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο του «Κεφαλονιά» για Κύθηρα | μηνυτήρια αναφορά Χαρχαλάκη

Αβέβαιη είναι η έναρξη των δρομολογίων του πλοίου «Κεφαλονιά», στη γραμμή Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσαμος.

Αυτό αναφέρει σε χθεσινή ανάρτησή του το πρακτορείο Kithira Travel, το οποίο επισημαίνει τα εξής: «Η έναρξη δρομολογίων θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο. Το αυριανό (σημερινό) δρομολόγιο 11/02/2025 δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί. Μόλις έχουμε νεότερα θα ενημερώσουμε. Παρακαλούμε να είστε σε επικοινωνία μαζί μας».

Σε επικοινωνία που είχε το ΗΑΝΙΑ.ΝΕWS σήμερα, Τρίτη, με το πρακτορείο, επιβεβαιώθηκε ότι το πλοίο, δεν έφυγε από τον Πειραιά για να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του στη γραμμή, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, γιατί δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία που απαιτείται για την έναρξη των δρομολογίων. Σύμφωνα με το πρακτορείο «θα υπάρξει ενημέρωση από την εταιρεία, όταν το πλοίο θα είναι έτοιμο για την έναρξη των δρομολογίων».

Χαρχαλάκης: Η υπομονή μας τελείωσε

Το γεγονός φαίνεται να εξόργισε τον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, ο οποίος, επίσης στο Facebook, ανακοίνωσε ότι σήμερα θα καταθέσει «μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου», για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού.

;Oπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «παρά τη θετική πρόθεση της Levante Ferries να αναλάβει τη γραμμή από αύριο (σήμερα) με το πλοίο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, διαπιστώθηκε ότι απαιτείται ακόμα ένα πιστοποιητικό για το πλοίο (σχετιζόμενο με τον κυματισμό) με αποτέλεσμα να μην αναχωρήσει αύριο από τον Πειραιά και μέχρι την έκδοση του σχετικού εγγράφου».

Η ανάρτηση Χαρχαλάκη

«Από την Κυριακή 02/02 μέχρι και σήμερα τα Κύθηρα και Αντικύθηρα είναι πλήρως αποκλεισμένα ακτοπλοϊκώς λόγω της ξαφνικής ακινησίας του πλοίου Aqua Jewel.

Παρά τη θετική πρόθεση της Levante Ferries να αναλάβει τη γραμμή από αύριο με το πλοίο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, διαπιστώθηκε ότι απαιτείται ακόμα ένα πιστοποιητικό για το πλοίο (σχετιζόμενο με τον κυματισμό) με αποτέλεσμα να μην αναχωρήσει αύριο από τον Πειραιά και μέχρι την έκδοση του σχετικού εγγράφου.

Τη στιγμή αυτή όλα τα super markets και καταστήματα στα Κύθηρα, εν μέσω χειμώνος και πολικών θερμοκρασιών, έχουν τρομακτικές ελλείψεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Ο οικογενειακός προγραμματισμός εκατοντάδων ανθρώπων έχει ανατραπεί, οικογένειες και πολίτες επιβαρύνονται οικονομικά παρατείνοντας υποχρεωτικά την παραμονή τους στην Αθήνα.

Συνεργεία μεγάλων δημόσιων έργων που πρέπει να μεταβούν στα Κύθηρα και Αντικύθηρα για να τηρηθούν οι δεσμευτικές προθεσμίες των χρηματοδοτικων προγραμμάτων βρίσκονται αποκλεισμένα στην Κρήτη και το Γύθειο.

Οι μόνοι που δεν φταίνε για αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση είναι οι πολίτες και οι φορείς των Κυθήρων και ακόμα χειρότερα των Αντικυθήρων, που όχι μόνο υφίστανται τις συνέπειες της κατάστασης αυτής, αλλά έφτασαν και στο σημείο να ζυμώσουν ψωμί στα Αντικύθηρα για να μοιράσουν στους ελάχιστους ακρίτες κατοίκους.

Η ανοχή μου/μας τελείωσε.

Αύριο το πρωί θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, η οποία κατ’ εντολήν μου ήδη συντάσσεται από το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου.

Η παροχή σταθερής, συνεπούς και απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αποτελεί συνταγματική, νομική και κυρίως ηθική ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Κράτους.

Η υπομονή μας τελείωσε».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr