Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Β

Θεσσαλονίκη | κακουργηματική δίωξη στον οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε την νεαρή Χανιώτισσα

Κακουργηματική δίωξη απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη Χανιώτισσα φοιτήτρια, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, στην Θεσσαλονίκη, Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Ο οδηγός κατηγορείται – σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας – για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Η 19χρονη από την πλευρά της αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

Ο 26χρονος παρουσιάστηκε μόνος του, εκτός αυτόφωρης διαδικασίας στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου, συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε για το περιστατικό.

Είπε ότι εγκατέλειψε το σημείο επειδή φοβήθηκε καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ δηλώνει μετανιωμένος.

Καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει άδεια παραμονής, αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο. Την ίδια ώρα, η 19χρονη πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr