Κεραμέως: «διαδραστικοί πίνακες σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο»
Νέες δηλώσεις η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το χαρτοφυλάκιο της, αναφέροντας ότι – σχεδόν – όλες οι τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα εμπλουτιστούν με διαδραστικούς πίνακες.
Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Συγκεκριμένα, γενικά για τα δημόσια σχολεία ανέφερε πώς «Μέλημα του Υπουργείου Παιδείας είναι το δημόσιο σχολείο να γίνεται διαρκώς καλύτερο. Για αυτό πραγματοποιείται ισχυρή κινητοποίηση, από το περασμένο έτος, μέσω της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών»
Έκανε γνωστό, επίσης, πως τη φετινή χρονιά θα γεμίσουν όλες οι τάξεις του λυκείου, του γυμνασίου, της πέμπτης και της έκτης δημοτικού με διαδραστικούς πίνακες.
Πλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η προσοχή του Υπουργείο είναι στραμμένη στις πρώιμες τάξεις του νηπιαγωγείου μέσω της υποχρεωτικής διετούς φοίτησης σε αυτ΄ό, κι όχι τόσο στις Πανελλήνιες, όπως ήταν ανέκαθεν.
Σχετικά με την θέσπιση της εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο, η κ. Κεραμέως, δήλωσε:
«Πραγματοποιείται καθολική εφαρμογή εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας από τις πρώιμες τάξεις του νηπιαγωγείου, με τις οικογένειες των παιδιών να είναι απαλλαγμένες από το οικονομικό φορτίο και τα ίδια πλήρως εξοικειωμένα με τη γλώσσα από νωρίς».
Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, η Υπουργός τόνισε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ πως «προτεραιότητα είναι η ευταξία, η οποία επιτυγχάνεται με ψήφιση ασύλου, σχέδια ασφαλείας και ελεγχόμενη είσοδο», εξηγώντας πως «η αποστολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι αποκλειστικά αποτρεπτική, προς διαφύλαξη από απειλές, εντός και εκτός των εγκαταστάσεων, μόνο και μόνο με την ύπαρξη της».
Τέλος έκανε λόγο για την υψίστης σημασίας συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως αυτή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Γέιλ.
Στόχος, ανέφερε πως είναι «η προσαρμογή του τρόπου εκμάθησης στη καλλιέργεια δεξιοτήτων κι όχι στη στεγνή αποστήθιση της ύλης. Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι καταλύτης για το οικονομικό μέλλον της χώρας».
Για τις αλλαγές, που θεσπίζονται στο κομμάτι της παιδείας, η Υπουργός «οι αλλαγές στην παιδεία θέλουν χρόνο, για να σχεδιαστούν, να γίνουν νόμοι του κράτους και κτήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας».