Υγείανέαπρωτοσέλιδο Β

Έξαρση τροφιμογενών νοσημάτων | τι είναι και πως ταξινομούνται

Με σχετική του ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το κοινό σχετικά τις εξάρσεις τροφιμογενών νοσημάτων.

Αναλυτικά:

«Μια έξαρση τροφιμογενούς νοσήματος μπορεί να οριστεί ως ένα περιστατικό κατά το οποίο δύο ή περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν την ίδια ασθένεια ή λοίμωξη μετά την κατανάλωση ενός όμοιου μολυσμένου τροφίμου.

Η σοβαρότητα της νόσου ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, με επιπτώσεις που κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρή ασθένεια ή ακόμη και θάνατο.

Ανάλογα με την ισχύ των αποδεικτικών στοιχείων που συνδέουν τις εστίες έξαρσης τροφιμογενών νοσημάτων με το ύποπτο τρόφιμο, έχουμε:

  1. Εξάρσεις με ισχυρές ενδείξεις
  2. Εξάρσεις με ασθενείς ενδείξεις

ΕΦΕΤ

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr