νέαΥγεία

Σεμινάριο ΕΦΕΤ για Εργοδότες και Εργαζομένους | ΝΕΣΚ

Προγράμματα κατάρτισης Επιπέδου 1 «Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων» (σεμινάριο ΕΦΕΤ) πρόκειται να υλοποιηθεί σύμφωνα με τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-2007 (ΦΕΚ Β’ 1616), οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους , που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση και σύμφωνα με τον κανονισμό 852/2004 της Ε.Ε.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Το πρόγραμμα (σεμινάριο ΕΦΕΤ) απευθύνεται σε: εργαζόμενους στον κλάδο των επιχειρήσεων τροφίμων, ανεξαρτήτως της παρεχόμενης σχέσης εργασίας εργοδότη-εργαζόμενου (μόνιμοι, συμβασιούχοι εποχικοί υπάλληλοι, κ.λ.π.) καθώς και τις ιθαγένειας που κατέχουν. Αφορά άτομα που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή εργάζονται σε εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

ΣΤΟΧΟΙ:

Τα προγράμματα (σεμινάριο ΕΦΕΤ) αποσκοπούν στην διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υγιεινή τροφίμων.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 ώρες και πραγματοποιείται σε 2 ημέρες. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής σε προγραμματισμένες από τον ΕΦΕΤ εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης.

Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία του Ν.Ε.Σ.Κ. Περίδου 8 και στο τηλέφωνο 28220-22772

Καθημερινά: 09.00 – 13.00

Μοιραστείτε την είδηση

Νικολέττα Βογιατζάκη

Παιδαγωγός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - MSc στην Ειδική Αγωγή