Οικονομίανέαπρωτοσέλιδο Α

Χανιά | 20 προσλήψεις ανέργων από 55 ετών και άνω

Ευκαιρία στην απασχόληση ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας δίνει το πρόγραμμα ΔΥΠΑ, που στοχεύει στη δημιουργία 21.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης για άνεργους ηλικίας 55 ετών έως 67 ετών, καθώς και άνεργους άνω των 67 ετών και έως 74 ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

  • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες) που ίσχυε έως τώρα.
  • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.

Στον Δήμο Χανίων θα εγκριθούν 20 θέσεις απασχόλησης ανέργων άνω των 55.

Η διάρκεια της απασχόλησης ορίζεται στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 12 μήνες, μόνο για τους άνεργους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση (άνεργοι για διάστημα άνω των 12 μηνών).

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Οι θέσεις για τα Χανιά:

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr