Παρατάσεις εισφορών για τους πληττόμενους επιχειρηματίες το Σεπτέμβριο
Δύο «πακέτα» παρατάσεων εργοδοτικών εισφορών «τρέχει» η κυβέρνηση από τον επόμενο μήνα.
Το πρώτο «πακέτο» αφορά εκείνους τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιδότησης εισφορών.
To δεύτερο αφορά όλους τους επιχειρηματίες οι οποίοι ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους.
Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να δώσει προθεσμία έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Ιουνίου – Ιουλίου αλλά και στην καταβολή των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό «Συν-Εργασία», τους εποχικά εργαζόμενους αλλά και στους εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019.
Επίσης, η κυβέρνηση, προωθεί, την παράταση των ήδη ανασταλμένων εργοδοτικών εισφορών για το διάστημα Φεβρουαρίου -Μαϊου 2020 έως τις αρχές του 2021 και την δυνατότητα ρύθμισης τους σε 12 ή 24 δόσεις.
Πιο αναλυτικά, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει από τον επόμενο χρόνο τη δυνατότητα εξόφλησης των προαναφερθέντων υπό αναστολή εισφορών (οι οποίες θα παραμείνουν σε αναστολή έως το α΄τρίμηνο του 2021) είτε σε έως 12 άτοκες δόσεις είτε σε 13 έως 24 δόσεις με τόκο 2,5%.
Στο μεταξύ, ο e-ΕΦΚΑ αποφάσισε να παρατείνει έως τις 18 Σεπτεμβρίου:
* H ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. Ιουνίου 2020 και Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για τους:
– Εργαζόμενους, που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020 στο Μηχανισμό “Συν-Εργασία”.
-Εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, για τους οποίους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020.
– Εποχικά εργαζόμενους – χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης – που επαναπροσλήφθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.
* H ηλεκτρονική υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών, για εργαζόμενους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους, κατά το 3ο τρίμηνο του έτους 2019 και στους κλάδους των αεροπορικών μεταφορών μη ενταγμένων στο Μηχανισμό “Συν-Εργασία”.
Πηγή: capital.gr