Μοσχαρίσιο συκώτι στη λαδόκολλα
Το συκώτι ανέκαθεν ήταν ιδιαίτερος μεζές.
Το μοσχαρίσιο συκώτι, εκτός από την νοστιμιά, προσφέρει και οφέλη, όπως: Πρωτεΐνη με λίγες θερμίδες, σίδηρο, βιταμίνη Α και Β.
ΥΛΙΚΑ:
Μοσχαρίσιο συκώτι
Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε βαθύ σκεύος, βάζουμε το συκώτι με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και κρασί. Το αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα.
Αφού έχει πάρει τα αρώματα της μαρινάδας, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και βάζουμε το συκώτι. Το περνάμε με το βούτυρο και αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το σκεπάζουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 – 200 βαθμούς (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας). Αφού περάσουν 20 λεπτά, ελέγχετε κατά πόσο έχει μαλακώσει (ο χρόνος διαφέρει από το πάχος του συκωτιού ), το γυρνάτε και το ξεσκεπάζετε για να συνεχιστεί το ψήσιμο. Χρειάζεται δέκα λεπτά περίπου ακόμη.
Το συκώτι μας είναι έτοιμο αφού έχει μαλακώσει και έχει ροδίσει καλά.
Σερβίρετε με λεμόνι
Extra tips: Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά από το συκώτι, πριν το βάλετε στη μαρινάδα, μπορείτε να το βάλετε σε γάλα για 1 ώρα.
Μπορείτε να το ψήσετε βάζοντας κρεμμύδι, ντομάτα ή οποίο λαχανικό ποτιμάτε.
Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό σας αρέσει, όπως πάπρικα, κόλιανδρο, κάρυ κλπ