Πέννες με σολομό και γραβιέρα
Συνταγή εκτελεσμένη από τον Νικόλα Σεγρεδάκη(ο Θεός βοηθός)
Υλικά:
600 γρ. νωπός ή κατεψυγμένος σολομός (χωρίς τον επίπαγο)
500 γρ. πέννες ριγέ
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη
200 ml κρέμα γάλακτος
Πιπέρι μαύρο
Αλάτι χοντρό
Ελαιόλαδο
Μισό ματσάκι άνηθος
Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε τον σολομό με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι. Τον βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς επιπλέον ελαιόλαδο), σε μέτρια φωτιά, να σωταριστεί καλά.
Ταυτόχρονα, μισοβράζουμε τις πέννες, ρίχνοντας λίγο αλάτι στο νερό, και τις προσθέτουμε νωπές στο τηγάνι αφού σωταριστεί καλά ο σολομός.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ένα τρίτο της διαθέσιμης ποσότητας σε γραβιέρα (περίπου 70γρ.) και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος (200ml) και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε ακόμη μια στρώση γραβιέρα και τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο και στεγνό.
Ανακατεύουμε 4 με 5 λεπτά, προσεκτικά ώστε η κρέμα γάλακτος να ομογενοποιηθεί με το φαγητό μας και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την γραβιέρα και τον άνηθο που μας περίσσεψαν και ανακατεύουμε ξανά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί.