Ρολό πατάτας με αλλαντικά
Εύκολη, γρήγορη και ασυνήθιστη συνταγή που σας δίνει τη δυνατότητα να την “πειράξετε” όπως και όσο θέλετε.
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση:
800 γρμ πατάτες (4-5 μεγάλες)
Μισό ποτήρι γάλα
3 αυγά
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
200 γρμ φέτα τριμμένη
Επιπλέον οποιδήποτε τυρί, σε όση ποσότητα θέλετε
Για την γέμιση:
Γαλοπούλα ή όποιο είδος επιθυμείτε
1 κούπα τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Φέτες μπέικον
Τρίβουμε τις ωμές πατάτες στον τρίφτη. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα, αλατίζοντας, για να φύγουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τα τυριά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα μας τα υλικά.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα, στρώνουμε τα υλικά όπως θα δείτε και στη φωτογραφία και σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για μισή ώρα.

Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, στρώνουμε τα υλικά για τη γέμιση και προσεκτικά τυλίγουμε σε ρολό.
Τοποθετούμε πάλι στον φούρνο για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.


Το ρολό μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση.



Extra tips:
-Στην βάση μπορείτε να βάλετε κρεμμύδι, κολοκύθι,καρότο, πράσο.
-Στην γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ότι επιθυμείτε – Κάποια υλικά που θα ταίριαζαν στη γέμιση είναι: ελιές, ντομάτα, σωταρισμένα μανιτάρια.