Παρέλυσε ο socialισμός για 8 ώρες…

Ήταν για κάποιους λες και σταμάτησε η ίδια η ζωή. Σαν άπνοια διαδικτυακή.

Σαν μια ανακοπή ηλεκτρονικής καρδιάς, από εκείνες που σ’ αφήνουν στον τόπο.

«Έπεσε» το Facebook χτες και παρέλυσε το σύμπαν. Τα πιτσιρίκια δε μπορούσαν να στείλουν μηνύματα, οι μεγαλύτεροι δεν μπορούσαν να δουλέψουν, να λάβουν emails ή να συνδεθούν ηλεκτρονικά με συναδέλφους.

Για σχεδόν 8 ώρες οι βασικότερες υπηρεσίες του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου τέθηκαν εκτός λειτουργίας στο μεγαλύτερο ιντερνετικό «μπλακ-άουτ» τα τελευταία 10 χρόνια. Ιδιαίτερα στις τάξεις της νεολαίας επικράτησε αληθινό χάος αφού εκατομμύρια χρήστες δεν είχαν πρόσβαση στο «face» από το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Ένας αιώνας και κάτι δηλαδή.

Οι εθισμένοι στις μικρές οθόνες ξέρουν καλά τι σημαίνει ένας αντίχειρας ανενεργός για ολόκληρες οκτώ ώρες.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ – δια των εκπροσώπων του – παραδέχθηκε το «κρασάρισμα» της πλατφόρμας αλλά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για επίθεση χάκερ, αλλά για τεχνική αδυναμία του συστήματος της οποίας όμως η αιτία δεν έχει εντοπιστεί.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι χρήστες δε μπορούσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους από το messenger, ούτε να ποστάρουν προσωπικές απόψεις ή φωτογραφίες.

Μικρότερης έκτασης αλλά για το ίδιο χρονικό διάστημα τα προβλήματα και για το Instagram όπου εκατομμύρια accounts πάγωσαν μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 495 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης