ΟΑΚ | παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου ο Λευτέρης Κοπάσης
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, έκανε γνωστή μέσα από επιστολή που παρέδωσε στον αρμόδιο υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, ο Λευτέρης Κοπάσης.
Ο κ. Κοπάσης αναφέρει ότι η θέση του στον ΟΑΚ «αποτελεί κώλυμα εκλογιμότητας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές».
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Κοπάσης αναφέρει τα εξής:
Αξιότιμοι κύριε υπουργέ Κωνσταντίνε Καραμανλή, κύριε υφυπουργέ Γιώργο Καραγιάνννη,
παρακαλώ να δεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην οποία είχα οριστεί σύμφωνα με το δικό σας ΦΕΚ 234/1Απρ2020 (τεύχος ΥΟΔΔ) αρΔ4δ/80348, καθώς συνιστά κόλλημα εκλογιμότητας κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της παρ. 5, αρθρ. 5, Ν. 4804/21.
Με την πεποίθηση ότι από τη θέση του Προέδρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου κατέβαλα τη μέγιστη προσπάθεια στην εκπλήρωση των κοινών στόχων, σας ευχαριστώ για τη συνεργασία.
Επίσης ελπίζω να συνεχίσουμε και στο μέλλον να συμπράττουμε, σε μια περίοδο που καταγράφονται τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Κρήτη, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες του Οργανισμού στον οποίο παραμένω πλέον ως ηλεκτρολόγος μηχανικός MSc με 30 χρόνια εμπειρίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η θητεία μου ως ο πρώτος Διευθύνων Σύμβουλος του νεοσυσταθέντος ΟΑΚ Α.Ε., μετά τη συγχώνευση των ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των έργων και των εργαζομένων των ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη σύμφωνα με τον ιδρυτικό Ν. 4138/13 όταν κατέστη ο σημαντικότερος Αναπτυξιακός Οργανισμός της Κρήτης».