Τέχνες & Πολιτισμόςνέαπρωτοσέλιδο Γ

Χανιά | διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το κρητικό κρασί

Θεματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για το κρητικό κρασί, διοργανώνει το Wines of Crete σε συνεργασία με την Genius in Gastronomy

Το πρώτο σεμινάριο θα είναι διήμερο, διάρκειας 6 ωρών και θα πραγματοποιηθεί στα όμορφα Χανιά.

Πληροφορίες και εγγραφή ΕΔΩ: https://www.more.com/seminar/woclabchania/

Ημερομηνίες: Τρίτη 10 & Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024

Ωράριο: 19:00 – 22:00

Τοποθεσία: Εστιατόριο Maiami (Ακτή Μιαούλη & Μεσολογγίου, Χανιά)

Θεματικές σεμιναρίου:

  • Service κρασιού
  • Wine & food pairing
  • Διαμόρφωση wine list.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης, του τουρισμού και σε όσους εργάζονται σε κάβες.

Κόστος διημέρου: 50€.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες και κρατήσεις ΕΔΩ (https://www.more.com/seminar/woclabchania/).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δυο λόγια για τον εισηγητή:

Ο Γιώργος Λούκας έχει ιδρύσει την εταιρεία «Genius in Gastronomy» που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά courses & τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπύρα και τ’ αποστάγματα.

Είναι Wine Education & Development Consultant στην εταιρεία Deals Sa. Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004. Έχει υπάρξει Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού και αρθρογραφούσε σε γνωστά περιοδικά σε σχέση με το κρασί και τα αποστάγματα. Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Από το 2019 έως το 2022 ήταν επισήμως ο προπονητής την εθνικής ομάδα sommelier.

Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους ενώ εδώ και 9 χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση στην Ελλάδα, το Sani Gourmet Festival. Επίσης έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin, «Σπονδή» και «Funky Gourmet». Από το 2017 είναι επίσημος brand ambassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel και ήταν μέλος της A.S.I. Didactic Committee από τον Ιούλιο 2017- Δεκέμβριο 2020.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr