Ιερά Σύνοδος | «έρχονται» 4.000 προσλήψεις μόνιμων ιερέων
Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει τη μονιμοποίηση 4.000 περίπου ιερέων, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika, ο Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να συσταθούν επιπλέον 4.000 οργανικές θέσεις ιερέων, τις οποίες θα καταλάβουν υπηρετούντες εφημέριοι των ναών, οι οποίοι μονιμοποιούνται. Σήμερα μισθοδοτούνται περίπου 10.000 κληρικοί.
Σημειώνεται πως προηγήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία και της υπουργού Παιδείας, στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την ασφαλή λειτουργία των εκκλησιών τα Χριστούγεννα, την πορεία των εμβολιασμών και το ρόλο της Εκκλησίας στην επιχείρηση πειθούς, ενώ ο αρχιεπίσκοπος έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπόμνημα με τα αιτήματα της Εκκλησίας.