«Periplus» | ερευνητικά εργαστήρια για την κυκλική οικονομία και τον υλικό πολιτισμό
Μετά την περυσινή επιτυχία των δύο κύκλων ερευνητικών εργαστηρίων Periplus, που πραγματοποιήθηκαν στον Αλικιανό, με τη στήριξη του Δήμου Πλατανιά, δύο διεθνείς ομάδες από ταλαντούχους σχεδιαστές προϊόντων, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες, επιλεγμένοι από μερικά από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου, έχουν έρθει και φέτος στην Κρήτη για να ερευνήσουν τις δυνατότητες που προέρχονται από την κυκλική οικονομία. Οι παραπάνω δράσεις χρησιμοποιούν καινοτομικές μεθόδους για να αξιοποιήσουν παράλληλα τον υλικό πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου.
Με έμπνευση τα παραπάνω και τη μοναδικότητα της τοπικής φύσης, πειραματίζονται και δημιουργούν πρωτότυπα υλικά και λογικές προσέγγισης για την πρωτογενή επιχειρηματικότητα και τη διαχείριση του σημαντικού και ιδιαίτερου υλικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.
Η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τη δουλειά της και φέτος στο Γυμνάσιο Αλικιανού, την Κυριακή 21 Ιουλίου και την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 19:00
Η δράση αυτή είναι μια ενέργεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “The Periplus Project”, με τη σταθερή και έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά.
Επίσης τη δράση υποστηρίζουν το Γυμνάσιο Αλικιανού, τοπικές επιχειρήσεις και δημότες, στοχεύοντας, μέσα από τη διοργάνωση καινοτομικών δράσεων, στην προώθηση, σε ένα ευρύ κοινό, των απεριόριστων δυνατοτήτων που προσφέρει η δημιουργικότητα στην πνευματική και επαγγελματική εξέλιξη.
Το εργαστήριο στο χώρο που έχει στηθεί, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Μαλανδράκης Γιάννης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους 24 εκπαιδευόμενους από 20 χώρες και τον επικεφαλής του Βιωματικού Εργαστηριού καθηγητή Κο Σκουρογιαννη Δημήτρη , εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για τον τρόπο που τα φυσικά υλικά επαναχρησιμοποιούνται