Στους κινηματογράφους ο βίος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη | «Ορεινές Συμφωνίες» (Trailer)
Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος, με την απόσταση του χρόνου πλέον, πιο σημαντικά.
Οι απαντήσεις του εμπνέουν την ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» που παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης.
Μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και κυρίως τη στάση του αγαπήθηκε αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας.
Οι «Ορεινές Συμφωνίες» θα ξεκινήσουν να προβάλλονται στους κινηματογράφους στις 31 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment.
Τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.
Μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα των ντοκιμαντέρ, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του τόσο γνωστού αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Έλληνα πολιτικού.
Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθιά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στην μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.
Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.
Ρόλο καταλύτη στο εγχείρημα του σκηνοθέτη, Βαγγέλη Ευθυμίου, έχει η σχέση σεβασμού και αγάπης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τη Φύση.
Αναδεικνύεται η σημασία που έδινε ο ίδιος, ως πολίτης και ως πολιτικός, στην προστασία του περιβάλλοντος και μάλιστα σε μια εποχή που η έννοια της οικολογικής συνείδησης ήταν σχεδόν άγνωστη.
Συντελεστές:
Παραγωγή: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Φωτογραφία: Βαγγέλης Κουλίνος
Μουσική: Βαγγέλης Παπαθανασίου
Οργάνωση παραγωγής : Μυρτώ Βουνάτσου
Εκτέλεση Παραγωγής: LandArtProductions
Διάρκεια: 80’